Hacamat

Hacamat
Hacamat : Hacamat kelimesi Arapça ‘emmek, normal formuna getirmek’ anlamlarını taşır.  Hacamat,  uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun olarak yapılırsa, vücudun atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar vakumlanarak dışarı atılmasıyla, bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.

Tedavinin başarılı olabilmesi için kan alınacak noktaların ve bölgelerin doğru seçilmesi önemlidir. Hacamat tedavisinde, standart noktalar dışında ( bağışıklık sistemi- karaciğer-kahil- kuyruk sokumu gibi .. ) kişinin yaşı, şikayetleri ve genel durumu hekim tarafından değerlendirilerek, uygulama yapılacak tüm bölgeler belirlenir. 

Hacamat, ağrısız, acısız, yatak istirahati ve iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan bir tedavi metodu olup, hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en etkili ve kolay yoludur.

Kılcal damarların sonunda, deri altında biriken toksik maddelerin, hacamat ile dışarı alınmasıyla, çok önemli bir detoksifikasyon yapılarak ileride çıkabilecek muhtemel hastalıkların önlenmesi sağlanır. Dolayısıyla Hacamat, koruyucu hekimliğin en önemli tedavi metotlarındandır. 

Bu açıdan bakıldığında, her sağlıklı kişinin de iyilik halinin devamlılığını sağlamak, hastalıklardan korunmak için yılda en az 2 sefer ( ilkbahar- sonbahar ) mevsim geçişlerinde hacamat yaptırması şiddetle tavsiye edilmektedir. Düzenli hacamat yaptıranlar, kışın soğuk algınlığı-grip olma riskinin azaldığı ve vücut dirençlerinin çok daha iyi olduğunu söylemektedir.    

Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygın olmakla birlikte Avrupa ülkeleri dahil tüm dünyada uygulanan bir tedavi metodudur. Geleneksel olarak boynuzla yapılan hacamat, günümüzde cam kupalar veya vakum setleri yardımıyla yapılmaktadır. Çizme işlemi ise genelde jilet yardımı ile yapılırken kliniğimizde hijyenik olması açısından bistüri ile yapılmaktadır. Kullanılan tüm malzemenin, tek kullanımlık olmasına da çok dikkat edilmelidir.

Hacamat Tedavisi, Sağlık Bakanlığımız tarafından 2014 yılında yayınlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği (GETAT) ile tedavi kapsamına alınmıştır. 

Etiketler: Hacamat
Ekim 06, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR